A hosszú élet ételei

Megosztás

Azzal mindenki tisztában van, hogy az élet nem tart örökké. Viszont adhatunk pár plusz évet az életünkhöz, ha odafigyelünk arra, hogy mit is eszünk. A következő 6 étel rendszeres fogyasztása segít abban, hogy tovább élhessünk!

1) A színes zöldségek és gyümölcsök fogyasztása egyértelműen a hosszú élet záloga. A szín azért fontos, mert az az anyag, amelyik a színt kölcsönzi ezeknek a növényeknek, gyümölcsöknek, egyben véd a rák ellen is. Erre vannak tapasztalatok is, a rengeteg zöldséget és gyümölcsöt fogyasztó japán régiókban a legnagyobb az egész világon a várható élettartam.

Olivaolaj
Forrás: foodnavigator.com

2) A csokikedvelőknek jó hír, hogy az étcsokoládé fogyasztása is nagyon egészséges. Tele van olyan antioxidánsokkal, amelyekről tanulmányok bebizonyították, hogy segítenek csökkenteni a szívbetegségek kockázatát. Gondoljunk bele, a valaha élt legidősebb ember, a 122 éves korában meghalt Jeanne Louise Calment a csokoládéfogyasztásnak tudta be a hosszú élet titkát.

3) Az egyes pontban említett magas japán várható élettartam nagyban összefügg az olajos halak fogyasztásával is. Orvosi kutatások is megerősítették, hogy ha vörös hús helyett inkább halat fogyasztunk, éveket adhatunk az életünkhöz, hiszen az olajos halak tele vannak vitaminokkal és omega-3 zsírsavakkal is.

Hal
Forrás: nexusmedianews.com

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás