A hidegvizes zuhany 7 hasznos hatása!

Megosztás

Hideg zuhany
Forrás: globalnews.ca

Alapvetően mindannyian szeretünk esténként egy jó forró fürdőt venni vagy éppen forró zuhanyban állni hosszú percekig. Főleg, ha odakint nincs túl jó idő. Viszont meg kell próbálnunk néha a hideg zuhanyt is, mert ez egészen megváltoztathatja a mindennapjainkat. Gondoljunk bele, hány és hány régi civilizációban volt ez a norma. A következőben jöjjön 7 ok, amiért hasznos a szervezetünknek a hideg fürdő.

Hideg zuhany
Forrás: medium.com

1) Javítja a vérkeringést. A hideg víztől megindul a véráramlás a szerveink felé, hogy melegen tartson minket, míg egy forró zuhanynál a vér a bőrünk felé irányul. Ergó a hideg vízben való fürdéstől erősödnek az érfalaink és még arra is van esély, hogy az esetleg részben elzárult erek is megtisztulnak.

2) Egészségesebb lesz a hajunk és a bőrünk. A forró víz tipikusan egy indoka annak, hogy miért szárad ki a bőrünk vagy miért lesznek rajtunk fura kiütések. A hidegvízes zuhany ugyanis összezárja a pórusainkat, így megakadályozza, hogy eltömődjenek. Ezenkívül a hideg víztől fényesebb lesz a hajunk és tisztább a bőrünk is.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás