8 testrész, amit havonta legalább egyszer át kell vizsgálni

Megosztás

A bőrrák egy rendkívül gyakori formája a rákoknak, viszont ez tipikusan az a típus, amit egész jó hatékonysággal lehet gyógyítani is. Főleg, ha az ember időben észreveszi a tüneteket. A bőrünk ellenőrzését rendszeresen, pár hetente érdemes végrehajtani, hogy elkerüljük a komoly gondokat. És ne csak a kezünket vizsgáljuk meg, az egész testünket végig kell ellenőriznünk. A következő 8 pont segíthet, hogy ne hagyjunk ki semmit!

Bőr
Forrás: today.com

1) Szoktunk napkrémet kenni az ujjaink közé? Alapesetben biztosan nem, így pedig ezeket a részeket sokkal jobban károsíthatja a nap, ráadásul ezeken a részeken a tél is kikezdi a bőrünket. Figyeljünk oda rá, hogy ne legyenek furcsa elszíneződések az ujjaink között.

2) A füleink hasonló helyzetet képviselnek, mint az ujjaink, mindenképpen érdemes ezeket is átvizsgálni kívül-belül. Valószínűleg nem könnyű ezt senkinek egyedül végrehajtani, így bátran kérjünk segítséget.

3) Vannak esetleg aprócska kis kinövések a szemeink körül? Viszket a szemhéjünk és rendszeresen vörösek a szemeink? Ezek akár a bőrrák jelei is lehetnek. Így érdemes hosszabb ideig fennálló ilyen problémák esetén felkeresni egy szemészt.

Bőr
Forrás: healthline.com

4) Az érzékenyebb testrészeken nagyobb eséllyel alakulhat ki melanóma, különösen ha szoláriumba is járunk. Akárhogy is, mindenképpen érdemes az intim részeket is jól átvizsgálni, fura jelek után kutatva.

5) Bár az ember mindennap látja a kezeit, jó ötlet, ha havonta legalább egyszer át is vizsgálja őket alaposan. A körmöket is jól nézzük meg, mert a körmeink sokat elárulnak testünk általános állapotáról is.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás