9 tipp hallásunk megőrzése érdekében

Megosztás

Alapvetően az öt érzékszervünk közül talán a tapintás mellett a hallás az, amivel kevesebbet foglalkozunk, hiszen ritkábbak azok a betegségek, amelyek a hallásunkat károsítják és amúgy is bármilyen károsodást lassabban fogunk észlelni. A következőben néhány olyan tippet adunk, amelyek segíthetnek abban, hogy még tovább legyen jó a fülünk működése.

Fül
Forrás: theconversation.com

1) Kerüljük a hangos zajokat. Ez egy elég alapvető javaslat, de kutatások bizonyították, hogy a súlyos halláskárosodással, hallásvesztéssel járó állapotok fele megelőzhető lett volna a nagy zajnak való kitettség elkerülésével.

2) Ha viszont már ki kell tennünk magunkat a nagy zajnak, akkor egyrészt igyekezzünk védekezni ellene, másrészt minimalizáljuk ezt az időtartamot. Például 100 dB-nél nagyobb hangok 15 percnél tovább történő hallgatása súlyos károsodásokhoz vezethet hosszútávon. Egy buliban 120 dB-nél is nagyobb hanghatással számolhatunk.

3) Ha védekezni akarunk a zajok ellen, akkor komoly védőeszközöket szerezzünk be, füldugókat vagy éppen fülhallgatókat. De komolyabbakat!

Fül
Forrás: netdoctor.co.uk

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás