Arcápolási tippek hideg időre

Megosztás

Hidratálás
Forrás: dermstore.com

Ahogy eljött a hidegebb, szelesebb idő, nagyon oda kell figyelnünk a réteges öltözködésre, a sapka viselésére, de nem elég, ha csak a ruházkodás oldaláról közelítjük meg a hűvösebb őszi időt. Mindenképpen foglalkozzunk az arcbőrünkkel is, mert az esetek többségében ősszel és télen is ez az egyetlen olyan része a bőrünknek, ami biztosan mindig érintkezik a hidegebb levegővel. És higgyük el, ha ezzel sokáig nem foglalkozunk, akkor komoly károkat okozhatunk a bőrünknek. Jöjjön tehát 7 olyan tipp, amit érdemes megfogadnunk, ha sokáig hidratált, sima bőrt szeretnék téli-őszi napokon is.

1) Az otthonunk belsejében is készüljünk fel rendesen, ami azt jelenti, hogy odabent is kerülnünk kell a száraz levegőt. Ehhez a legtöbben párásítót használnak, abban a szobában, ahol a legtöbbet tartózkodnak. Ha így teszünk, akkor a párásító mellett figyeljünk arra is, hogy ne legyen túl meleg a helyiségben.

Mivel ápoljuk bőrünket
Forrás: healthline.com

2) Egyértelmű a kapcsolat a bőrünk egészsége és a táplálkozásunk között, minél több zsírt viszünk be, annál szárazabb lesz a bőrünk. Ezért mindenképpen olyan étrendet folytassunk, amiben sok az olívaolaj, a dió vagy éppen az avokádó. Az alkohol és a koffein viszont nagy ellensége a bőrnek, így ezeket is kerülnünk kell.

3) Nem elég, ha szimplán bekenjük a bőrünket egy hidratáló krémmel, fontos, hogy az elhalt bőrt két-három alkalommal minden héten tisztítsuk le. Ehhez használhatunk speciálisan erre kifejlesztett, gyengéd bőrradírt – figyeljünk azonban a bőrünk minőségére, amikor kiválasztjuk a terméket.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás