7 szuper étel, melyektől nem fogsz elhízni

Megosztás

Bármennyire hihetetlen is, de léteznek olyan ételek, amelyeket anélkül fogyaszthatunk, hogy extra kalóriákat vinnénk be a szervezetbe, ezzel okozva esetleges nem kívánt testsúly növekedést. Mire a felsorolás végére ér, meg fog lepődni, hogy milyen egyszerű is ez! Az alábbi ételek listájából bátran ehet, amennyit csak szeretne éhségérzet nélkül, hiszen rendkívül táplálóak. Ami a legjobb, hogy egyáltalán nem ízetlen, rossz ételekről van szó, hanem olyanokról, amelyeket egyébként is szívesen fogyaszt az ember.

1. Levesek

leves
inspiredot.net

Azt gondolná az ember, hogy a levesekkel nem lehet jól lakni, de minden csak a tartalmán múlik! Kutatások bizonyították, hogy a levesek még jobban el tudják telíteni az embert, mint egy főétel, amely ugyan azokkal az alapanyagokkal készül. Leves formájában fogyasztva pedig sokkal kevesebb tartalommal is jól tud lakni, mindezt kevesebb kalória bevitel mellett. A hús alapú levesek kevesebb kalóriát tartalmaznak mint a tejszínes társaik.

2. Sovány húsok és halak

Sovány húsok és halak
inspiredot.net

Nem kell elhagynod a húsokat sem a diéta alatt! Javasoljuk a sovány húsok használatát, a zsírosabbak helyett. Például a halban kevés a zsír és gazdag omega-3 zsírsavakban, fehérjében, rendkívül egészséges. Ha nem szereted a halat, ott a marha, sertés és csirke, ezek is gazdagok fehérjékben. Kutatások bizonyítják, hogy egy magas fehérje tartalmú ebéd után sokkal kevesebbet vacsorázik az ember.

3. Tojás

Tojás
inspiredot.net

A tojás sárgájáról sokan tartják, hogy szív problémákat okoz, mint például a szívinfarktus a magas koleszterin tartalma miatt. Azonban mára kiderült, hogy ezek a koleszterinek egyáltalán nem rosszak a szervezetre nézve! Teljes értékű fehérje, 9 féle értékes amino savval. Tehát a tojás a reggeli részeként egy jó napindító lehet, mely laktató és egészséges.

4. Alma

Alma
inspiredot.net

Az alma egy közkedvelt gyümölcs. Oldható rostokkal rendelkezik, melyeket pektinnek neveznek. Ezek az emésztést szabályozzák.  Egy darab alma 85% vizet tartalmaz, mely elterít kevés kalória bevitel mellett is. Természetesen cukrozott üdítő formájában nem ajánljuk, hiszen az felesleges plusz kalóriabevitel. Ha mégsem szeretnéd az almát, akkor a citrusféléket is bátran ajánljuk pektin tartalmuk miatt.


Megosztás