6 ok, amiért az okostelefon jó az egészségünkre nézve

Megosztás

Nő és édesanyja
Forrás: choose.co.uk

Az okostelefonok és laptopok használatával kapcsolatban általában mindig csak a káros egészségügyi hatásokról esik szó, amelyeket nem lehet semmiképpen sem vitatni. Viszont azért a margón érdemes megjegyezni, hogy főleg az idősek számára pozitív hatása is lehet az okostelefonok mindennapi használatának. Most megnézünk 5 olyan okot, amiért akár jótékony hatást is gyakorolhatnak az egészségügyi állapotunkra a mobil eszközök.

1) Az okostelefonok legnagyobb előnye az idősebbek számára a mentális egészség fitten tartása. Ráadásul több ezer olyan applikáció van az áruházakban, amelyeket specifikusan a kognitív képességek fejlesztésére készítettek. Ha csak pár percet eltöltünk ezzekel az appokkal minden nap, már komoly fejlődést érhetünk el.

Idősebb nő
Forrás: fonehouse.co.uk

2) Szintén óriási előnye az okostelefonoknak, hogy segítséget nyújthatnak egy egészségügyi vészhelyzet esetén. Emellett pedig használhatunk “vészhelyzeti információkat” is, amelyek egy tényleg bekövetkező probléma esetén információt adnak a mentősöknek a vércsoportról, gyógyszerekről stb..

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás