5 fontos dolog amit az izzadságot elárul rólad

Megosztás

Az izzadás segít egyensúlyban tartani a testhőmérsékletet, és úgy definiálják, mint a sóalapú folyadék felszabadulását a verejtékmirigyekből. Az izzadást, mint állapotot okozhatja fizikai aktivitás, feldúlt érzelmi állapot, súlyos egészségügyi állapot, vagy akár menopauza és terhesség is. Az apokrin mirigyek folyamatosan verejtéket bocsátanak ki, a pubertás korba érve megszaporodnak a hormonok, amelyek dinamikusabbá teszik a verejtékmirigyeket. Az apokrin mirigyeken keresztüli izzadás általában a pubertás kor környékén kezdődik el.

1. Sós könny és izzadság

Akárcsak a könnyek esetében, az a normális, ha a verejték sós. Ha azonban szokatlanul sós, olyannyira, hogy csípi a szemét és bepirosodik tőle, akkor ez nátriumhiányra utalhat.

2. Kevés izzadság

Mindenkinek más a teste – van aki többet, van aki kevésbé izzad, és ez teljesen természetes. Azonban, mint minden más, a túl sok vagy túl kevés izzadság általában nem jó jel. Ha csak alig, vagy egyáltalán nem izzad egy forró nyári napon vagy biciklizés közben, az arra utalhat, hogy a verejtékmirigyei nem működnek megfelelően. Ez egy súlyos állapot, amelyet anhidrosisnak neveznek, és az egész testet érintheti. Túlmelegedéshez, hőkimerültséghez és hőgutához vezethet.


Megosztás