Ez a kis sziget 2021-ben az otthonod lehetne

Megosztás

Új helyszínek felfedezésére vágysz, de nem tudod merre indulj el? Turistaként különleges helyszínekre utazni a jelenlegi helyzetben nem éppen egyszerű. Nem is biztos, hogy sok helyen elég biztonságos is. Viszont ha dolgozni mennél egy különlegesebb helyre vagy önkéntes munkát vállalnál egy olyan kis szigeten, ahova valószínű, hogy nem könnyű eljutni, akkor ez a lehetőség neked szól.

Az Egyesült Királyságtól délnyugatra található Lundy-szigeten egy egyedülálló lehetőség adódik 2021-ben. Az anyaországtól 19 kilométer távolságra a kelta-tenger habjai között helyezkedik el. Korábban több hajótörés helyszíne volt a sziklás, meredek sziget, amelyet sokszor köd borít.

lundy-sziget
Forrás: braddicksholidaycentre.co.uk

A kis sziget egy igazi természeti csoda, természetvédelmi és fenntarthatósági tevékenységei miatt kiemelkedő. Önkéntes asszisztensi munkára lehet jelentkezni a szigeten, amelyért fizetés nem jár, viszont szállás és ellátás igen.

Jelenleg öt szabad hely van a lelkes önkéntesek számára. A minden évben meghirdetett önkéntes program bárkinek szól. Általában egyetemi hallgatók töltik be, akik hasonló irányba szeretnék terelni a tanulmányaikat vagy a karrierjüket. Az önkéntes asszisztens fő feladata a szigeten található fókák és madárfajok megfigyelése és megőrzésének segítése lenne.

lundy madarak
Forrás: visitilfracombe.co.uk

Jack Hayward filantróp üzletember 1969-ben megvásárolta Lundy szigetét, majd átadta a National Trust szervezetnek. 2019-ben újították meg további 50 évre a szerződést a Landmark Trusttal, hogy ezután is megfelelő módon legyen figyelve az Egyesült Királyság egyik legjelentősebb természeti lelőhelye. A természetvédelem központi szerepet játszik a szigeten és folyamatosan sikeres lépéseket tesz az ökoturizmus, a megújuló energiaforrások és a műanyagmentes életmód irányába.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás